top of page

OVER ONS

GZ-Psycholoog en praktijkhouder

BIG nr. 79923133525

 

AGB code praktijk

94-(0)60598

AGB code zorgverlener
94-016463

 

KVK nr. 58085912

 

NATHALIE LIEBRAND

Ik ben Nathalie Liebrand, praktijkhouder. Via een omweg ben ik in het vakgebied psychologie terecht gekomen. Allereerst heb ik me met scheikunde bezig gehouden en ben hierin afgestudeerd. Al snel kwam ik erachter dat ik graag met mensen werk i.p.v. moleculen en atomen. Ik ben dan ook gaan werken in het ziekenhuis als radiodiagnostisch laborant. In het ziekenhuis komen ook mensen met angstklachten, depressie, paniekaanvallen, stress etc. En wanneer je dan tevens nog een CT-scan of MRI onderzoek moet ondergaan dan valt dit niet mee. Evenals mensen die de diagnose kanker krijgen ervaren allerlei emoties. Dit maakte dat ik mij verder wilde verdiepen in het menselijk brein.

Ik ben aan de universiteit de studie psychologie gaan doen. Door mijn medische achtergrond ben ik gespecialiseerd geraakt in het behandelen van mensen met chronische pijn- of vermoeidheidsklachten. Zoals fibromyalgie, whiplash, rugpijn etc. Ik heb een samenwerkingsverband met het Medisch Centrum de Es en werk onder andere samen met psychiater, huisartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Tevens heb ik gewerkt in Het Roessingh op de pijnafdeling waarbij ik de kneepjes van het vak heb geleerd. Ook heb ik ervaring opgedaan binnen de zoals destijds genoemd de  'tweedelijnsorganisatie', in 2014 wordt dit de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg genoemd. Hier heb ik ervaring opgedaan met o.a. angstklachten, depressie, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen, paniekstoornis, obesitas, traumaverwerking, arbeidscoaching, verlies en rouw.

Ik heb de bevoegdheid om met de wetenschappelijk bewezen behandelmethodiek EMDR te werken, ik heb zowel de basis als de vervolg opleiding van 'EMDR voor psychotherapie' gevolgd. Daarnaast heb ik de opleiding van schematherapie gevolgd en ook hiervan de basis- als vervolgopleiding doorlopen. Verder ben aangesloten bij de beroepsvereniging van Nederlands instituut van psychologen (NIP).

foto Tanja de jong.jpg

 

 

 

Psychotherapeut

BIG nr. 19049661016

 

GZ-psycholoog

BG nr. 19049661025

 

AGB code zorgverlener
94-002464

 

Cognitieve gedragstherapeut VGCT

 

GZ-psycholoog en

psychotherapeut

Tanja de Jong

Ik ben Tanja de Jong, in 1988 afgestudeerd als Ontwikkelingspsycholoog en sindsdien werkzaam in de GGZ, aanvankelijk met kinderen/jongeren, later ook met volwassen cliënten. Ik heb in verschillende Ziekenhuizen, in grotere en kleinere instellingen en ook als vrijgevestigde gewerkt.

 

Sinds januari 2020 werk ik samen met Nathalie in Psychologiepraktijk Liebrand. 

Als ontwikkelingspsycholoog heb ik geleerd om oog te hebben voor de levensfase waarin mensen zich bevinden en voor de invloed van de omgeving. Zo vind ik het belangrijk om naasten uit de omgeving van de cliënt bij de behandeling te betrekken. Het is helpend als de omgeving weet wat er aan de hand is en hoe ze de cliënt zo goed mogelijk kunnen steunen. 

Ik heb in 1993 de opleiding tot cognitieve gedragstherapeut afgerond. Hierbij heb ik geleerd om bij klachten altijd te kijken naar gedachten, gedrag en gevoelens die hierbij een rol spelen.  Later heb ik me ook verdiept in o.a. Schematherapie, Mindfulness, ACT (Acceptance & Commitment Therapy), en EFT (Emotionally Focused Therapy). En tenslotte heb ik veel geleerd van het leven, van ups en downs, van dingen die anders lopen dan gepland, van mijn cliënten, collega’s, kinderen, vrienden.

 

Ik heb ruime ervaring met angstklachten, stemmingsklachten, trauma’s en

verwerkingsproblematiek, dwangklachten, persoonlijkheidsproblematiek. Ik vind het in elke behandeling een uitdaging mensen te helpen om meer inzicht in zichzelf te krijgen, om zichzelf met meer mildheid te benaderen en om de moed op te brengen te doen wat nodig is om verder te kunnen groeien. 

Psychologiepraktijk Liebrand

 06 296 228 52

Graveneslaan 5 - Oldenzaal

Schermafbeelding 2020-07-20 om 15.33.23.
Logo NIP.png
bottom of page